torsdag 2 augusti 2018

Vila i frid, Eric

Eric, med Down syndrom, var tydligen ett lovligt byte för poliserna som sköt honom då de kände sig "hotade" av hans leksakspistol. Svensk polis använder så farlig ammunition att det inte ens är lagligt att tillverka den i Sverige. Sedan ska man inte heller oskadliggöra någon genom att skjuta i benet, nej rakt i bröstet ska det vara. Med denna typ av ammunition och skjutsätt skjuter man enbart för att DÖDA.

Man kan undra varför polisen inte kan ett dyft om människor med mentala funktionshinder. Till och med en svensson vet hur en person med Down ser ut och ofta agerar. Man kan fundera på om det inte finns bra utbildning eftersom det inte verkar önskvärt att ha personer med utvecklingsstörning, autism och psykiska störningar i samhället.

Det verkar som att du hade ett bra liv, Eric. Och jag hoppas att det tragiska slutet innebär att de skyldiga ställs inför rätta.

Vilket naturligtvis aldrig kommer hända. I de allra flesta fall får polisen göra precis som de vill. Vi får helt enkelt lära oss att akta oss för dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar